توضیحات کامل :

مبانی نظری و پیشینه پژوهش سبک های شناختی در 18 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
 

 

کامل و قابل ویرایش

شامل مبانی نظری و پیشینه تحقیق

شامل منابع داخلی و خارجی

منبع نویسی استاندارد

 

بخشی از مبانی نظری:

در دنیای امروز، داشتن اطلاعات زیاد راه گشا نیست؛ آنچه اهمیت دارد استفاده از حجم وسیع اطلاعات و به كارگیری آن در همه حیط ههای زندگی است. برای استفاده از این سطح گسترده اطلاعات، لازم است فراگیران به سطوح عالی تفكر و خودشناسی دست یافته و در فرایندهای شناختی و حل مسأله تبحر كافی داشته باشند. این مهم در آموزش عالی اهمیت دوچندان می یابد. امروزه، موضوع اساسی آموزش و پرورش تربیت انسان هایی است كه بتوانند درست فكر كنند و بتوانند با تصمیم گیری های درست و مناسب، مسائل پیچیده پیش رو را حل و فصل نمایند. مجمع اهداف آموزش ملی، توانایی تفكر انتقادی و ارتباط مؤثر و حل مسأله را در دستیابی به موفقیت تحصیلی در سطوح عالی آموزش یك ضرورت می داند(گیونگ و میانگ،2008). افراد دارای سبكهای شناختی متفاوت در موقعیتهای یادگیری به شیوه های متفاوتی عمل می‏كنند. از نظر پردازش اطلاعات، بسته به سبك شناختی، آزمودنیها به جنبه های متفاوت اطلاعات توجه می كنند و در رمزگذاری، ذخیره و یادآوری اطلاعات و، به طور كلی، در تفكر و درك مطلب به راههای متفاوت عمل می كنند. پژوهشهای زیادی كه رابطه بین سبكهای شناختی و ترجیحات تحصیلی را بررسی كرده اند نشان می دهد كه یادگیرندگان نابسته به زمینه بیشتر جذب رشته های ریاضی و علوم پایه می‏شوند و به موضوعهایی كه نیازمند تفكر انتزاعی، مستقل، مهارتهای تحلیلی و تواناییهای بازسازی است علاقه نشان می دهند در حالی كه افراد دارای سبك وابسته به زمینه بیشتر جذب رشته های علوم انسانی می شوند و به موضوعهای علوم اجتماعی و زمینه هایی كه مستلزم روابط اجتماعی نظیر خدمات اجتماعی و تدریس است علاقه نشان می دهند(رضایی و سیف ،1380).

 

بخشی از تحقیقات انجام شده:

 -       پژوهش سولومون و راث بلوم (2008) نشان می دهد که ترس از شکست در امتحان که یک پاسخ اضطرابی است باعث میشود که سطح اضطراب فرد بالا رود و در نتیجه برای کاهش این اضطراب شخص ممکن است دچار اهمالکاری تحصیلی می شود تا اضطرابش را به تاخیر بیندازد. نتایج پژوهش های زیادی نشان می دهد که اضطراب می تواند بر اهمال کاری تحصیلی تأثیرگذار باشد.

-        نامیان و حسینچاری(1390) در پژوهشی تحت عنوان پیش بینی اهمال كاری تحصیلی بر اساس هستة كنترل و باورهای مذهبی انجام دادند. در این راستا، نمونه ای متشكل از 447 نفر از دانشجویان دانشگاه شیراز ( 225 دختر و222 پسر ) به شیوة نمونه گیری هدفمند انتخاب و پرسشنامه های اهمال كاری تحصیلی، هستة كنترل و جهت گیری مذهبی را تكمیل كردند . در نگاهی كلی، نتایج نشان داد كه نمرة كل اهمال كاری تحصیلی به وسیلة بعد (مؤلفة) اخلاقیات از جهت گیری مذهبی و هستة كنترل درونی به صورت منفی پیش بینی می شود. همچنین معلوم شد كه هستة كنترل درونی و بعد اخلاقیات از جهت گیری مذهبی پیش بینی كنندة منفیِ دو بعد اهمال كاری در آماده سازی تكلیف و اهمال كاری در آماده سازی مقاله هستند . اهمال كاری در آمادگی برای امتحان، توسط هیچ یك از ابعاد جهت گیری مذهبی و هستة كنترل درونی پیش بینی نمی شود . مقایسة دختران و پسران نشان داد كه میانگین نمرة اهمال كاری در آماده سازی تكالیف و نمرة كل اهمال كاری تحصیلی در پسران بیشتر از دختران است؛ در سایر ابعاد اهمال كاری، تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد.

 

فهرست مطالب

تعریف یادگیری

تعریف سبک

تعریف سبک شناختی

سبک های یادگیری از نظر کلب

سبك یادگیری واگرا

سبك یادگیری جذب كننده

سبك یادگیری همگرا

سبك یادگیری انطباق یابنده

انواع سبكهای شناختی

مقاومت در برابر انعطاف پذیری

متعارف بودن در برابر فردیت

سبك های مفهوم سازی

سبك های بخش بخش سازی

واگرایی در مقابل همگرایی

جذب كننده در برابر انطباق یابنده

پردازش كننده كلامی در برابر دیداری

سبك شناختی تكانشی در مقابل تاملی

سبكهای پیچیدگی شناختی در برابر سادگی شناختی

سبكهای شناختی وابسته به زمینه و مستقل از زمینه

پیشینه داخلی و خارجی پژوهش