توضیحات کامل :

پاورپوینت بررسی مسجد جامع عتیق قزوین در فضای شهری در 22 اسلاید زیبا و قابل ویرایش با فرمت pptx

 

 

بخشی از متن

مسجد جامع کبیر مهمترین مسجد قزوین است که در محله دباغان ودر کنار حاشیه غربی خیابان سپه واقع شده است.

مسجد دارای در های متعددی بوده است ولی اکنون دارای دودر تو در تو در شرق ودر دیگری در شمال غرب دارد.

حیاط مسجدبه شکل مربع مستطیل ودرازای آن از شرق به غرب است مساحت آن در حدود 4000متر است ودر چهار جهت آن چهار ایوان وجود دارد ودر سوی هر ایوان رواقهایی وجود دارد که به نام امام جماعتی که در آنجا نماز می گذارده است معروف گردیده است.

این مسجد از نوع مساجد چهار ایوانی است:

از ایوان شرقی اطلاعات دقیقی در دسترس نیست

ایوان شمالی از بناهای شاه طهماسب است دهانه ایوان 10ذرع است وعرضش 11.5متروارتفاع مناره ها 22ذرع است.مناره های آن همانند منار جنبان اصفهان است وهمواره ظرف آبی در این مناره میگذاشتند وتکان می دادنند وظرف آب مناره دیگر می ریخت.

ایوان غربی هم از آثار دوران صفویه است ودر طرفین آن دو راهروی شمالی وجنوبی بوده که به هشتی ختم می شده است ودر نخستین مسجد در جانب غربی از اینجا بوده ومعلوم نیست که به چه سبب آن را مسدود کرده اند.این ایوان در زمان شاه سلیمان صفوی بنا شده است دهنه ایوان هشت ذرع وطول آن یازده ذرع است.

ایوان جنوبی مهمترین ایوان مسجد وزیباترین آن ها است.بانی آن شاه عباس دوم صفوی است که به سال1069 هجری قمری موفق به اتمام آن شده است دهانه ایوان 14.56عرض آن 12.48وارتفاع آن 21.84است.قطر دیواری که این ایوان را از طرف جنوب به گنبد متصل کرده است 6آجر می باشد.

در سال 192هجری هنگامیکه هارون الرشید رهسپار خراسان بود به قزوین آمد وبنای اولیه مسجد را بنا نمود وبه طاق هارونی معروف است در شوال سال 509امیر زاهد خمار تاش بن عبدالله به ساختمان مقصوره بزرگ وگنبد وصحن ومدرسه وخانقاه وچاه خانه آغاز نمود ودر سال 509به پایان رسید.